به گزارش سرای امید، رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران اجرای پروژه های محلی را در شهرداری منطقه ۱۷ قابل تحسین دانست و بر ضرورت اجرای کلیه پروژههای تعریفشده تا پایان کار شورای شهر پنجم تاکید کرد.
محمد سالاری در تبیین عملکرد مدیریت جدید منطقه ۱۷ اظهار کرد: خوشبختانه اقدامات خوبی که اخیرا در مناطق غیربرخوردار و دارای بافت فرسوده متراکم انجام میشود، بسیار امیدوارکننده است. یکی از این مناطق هم منطقه ۱۷ است که شاهد رضایت جدی ساکنان آن هستیم.
سالاری افزود: اساسا مدیریتهای شهری در دورههای گذشته کارهای ارزشمندی انجام دادهاند اما استراتژی آنها بیشتر پرداختن به پروژههای بزرگ مقیاس عمرانی یا چندمنظوره نظیر پلسازی و ساخت پارکهای بزرگ بوده و کمتر به حوزههای نرمافزاری و پروژههای محلی مبتنی بر نیاز واقعی محلات پرداختهاند. ما در این دوره بر مبنای رویکردهای خود تلاش کردیم نظام تصمیمسازی براساس نیازهای واقعی شهروندان شکل بگیرد و در این راستا محلات تهران را مورد بررسی قرار دادیم.
ما در گام اول سازمان نوسازی را با محوریت معاونت برنامهریزی شهرداری تهران مکلف کردیم تا سند توسعه محلات را با اولویت مناطق غیربرخوردار تدوین کند. در حال حاضر سند توسعه محله برای همه این مناطق تدوین شده و شامل آسیبشناسی کاملی است که کلیه فرصتها، تهدیدها و نقاط قوت و ضعف محلات را در بر میگیرد. سند توسعه محله همچنین درخصوص اینکه در محلات تهران چه اقداماتی باید انجام شود پیشنهاداتی در ابعاد کالبدی، شهرسازی و معماری، فرهنگی و اجتماعی، زیست محیطی و… ارائه کرده است تا مجموعه این اقدامات منجر به ارتقای کیفیت زندگی شود.
سالاری با بیان اینکه شهرداری منطقه ۱۷ هم مثل سایر مناطق مرکزی شهر مجموعهای از پروژههای محلی را تعریف کرده است، عنوان کرد: یکی از این پروژهها تبدیل نهرهای آب در کوچههای باریک به کانیوو است که باعث میشود حالت تکه تکه و غیرمنسجم کوچه از بین رفته و سطح آن یکپارچه شود. ما در تهران کوچههای باریک دومتری داریم که نهر از میان آنها رد شده و در هر طرف ۷۰ سانتیمتر فضا باقی مانده است. در چنین شرایطی موتورسیکلتها نمیتوانند در کوچه تردد کنند و ممکن است کودکان حین بازی در داخل آنها افتاده و زخمیشوند. ایجاد کانیوو در این کوچهها فضایی بهینه ایجاد کرده است. وی با اشاره به درنگگاههایی که در سطح شهر ایجاد شدهاند، گفت: در بعضی از نقاط یک سری فضاهای چندمتری گلکاری شدهاند یا با رنگآمیزی نقش و نگاری ایجاد کردهاند که حس و حالی مثبت به وجود میآورد. پلهایی که مردم برای رفت و آمد به خانههای خود روی نهرها میسازند، در گذشته نظام و هماهنگی خوبی نداشت و جلوه بدی به شهر میبخشید. ما در تعریف سیما و منظر شهری تنها جدارهها و نماهای ساختمانها را به حساب نمیآوریم؛ بلکه کف خیابانها و عرصههای عمومیهم جزو سیما و منظر محسوب میشوند. در سند توسعه محلات مقرر شده است این پلها اصلاح شوند و منطقه ۱۷ هم در این حوزه ورود کرده است.
ضرورت اجرای کلیه پروژههای محلی در سال جاری
سالاری با اشاره به ضرورت ایجاد پاتوقهای محلی در تهران گفت: در بعضی از مناطق مثل منطقه ۱۷ برخی از املاک کوچک شهرداری یا خانههای کوچکی که تملک شدهاند تبدیل به پاتوقهای محلی شدهاند و در آنها مبلمان شهری و فضای سبز ایجاد شده است. با توجه به پایین بودن سرانه فضای سبز و فضاهای عمومیدر مناطق غیربرخوردار، اقدامات اینچنینی باعث میشود مردم نفس بکشند و رضایت عمومیبه شدت افزایش یابد. منطقه ۱۷ در این زمینه عملکرد خوبی داشته است. به گفته او، در شرایطی که منابع درآمدی شهرداری تهران با مشکل مواجه است، در منطقه ۱۷ تعدادی از باغات از محل عوارضی که برای کسری درختان دریافت میشود، تملک شدهاند؛ چراکه شورای شهر پنجم شهرداری تهران را مکلف کرده که این عوارض را به جای خزانه مرکزی مستقیما به خزانه سازمان بوستانها و فضای سبز تهران واریز کند تا برای توسعه فضای سبز و احیای باغات صرف شود. در یکی دو سال اخیر در مناطق و محلات غیربرخوردار تهران از محل این بودجه باغات بسیاری تملک شدهاند که این رضایتمندی مردم را افزایش داده است. رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران ضمن تمجید از اجرای پروژههای محلی در منطقه ۱۷ و دیگر مناطق تاکید کرد: ریاست شورا در آخرین جلسه هماندیشی از افتتاح اورژانسی ۶۰ متری در یکی از محلات تهران یاد کردند و اشاره داشتند که جمعیت زیادی در این افتتاحیه حضور یافته و نسبت به آن ابراز رضایت میکردند؛ چراکه اینگونه فضاها بیشتر از پل و اتوبان به کار مردم میآید و در ارتقای کیفیت زندگی آنها تاثیر بیشتری دارد. منطقه ۱۷ مثل مناطق ۹، ۱۰، ۱۱ و… این جنس کارها را انجام داده و به پروژه های محلی پرداخته است و این سبب شده اساسا یک نوع امیدواری در فضاهای محلی به وجود آید. سالاری تصریح کرد: ما در برنامه پنج ساله سوم با شهرداری تهران بر سر یک برنامه اولویتمحور تحققپذیر به تفاهم رسیدهایم و تاکید کردهایم که این برنامه در طول همین دوره مدیریت شهری میتواند به نتیجه برسد؛ چراکه هم منابع درآمدی آن امکان تامین دارند و هم قابلیت اجرای برنامهها وجود دارد. امسال سال آخر شوراست. ما در این دوره مدیریت شهری هرچه مشق بود نوشتیم، طرحهای لازم را ارائه دادیم، لوایح را تصویب کردیم و برنامه اولویتمحور را به تصویب رساندیم. امسال باید همه این برنامهها اجرایی شود و شهرداری تهران بایستی گزارش ارائه کند.
- shirazin_andishe
- کد خبر 12589
- 575 بازدید
- بدون نظر
- پرینت