شما اینجا هستید

اسلایدر » آزادی ۱۴۰ نفر در پویش «آزادی مادران زندانی»

به گزارش سرای امید، احسان شریفی در نشست خبری امروز یکشنبه ویژه چهارمین دوره پویش «آزادی مادران زندانی» گفت: هنگامی که مسئولیت خدمت در شهرداری منطقه ۵ را عهده‌دار شدم پویش «آزادی زنان زندانی» دو دوره برگزار شده بود و من وارد فرایند خیری شدم که بنیان آن را شهرداران قبلی گذاشته بودند. در حقیقت مبنای این پویش از سال ۹۸ براساس حس انسان‌دوستی پایه‌گذاری شده بود.

وی افزود: شهرداری منطقه ۵ حدود ۹۵۰ هزار نفر جمعیت دارد که از میان آنها خیرین در دو دسته سازنده‌ها و پیمانکاران علاقه‌مند در شرکت در این پویش بودند که خوشبختانه طی برگزاری سه دوره پویش اطمینانی میان آنها ایجاد شد که کار خیری انجام دهند و مسیر اولیه این پویش به شکل درستی طی شد.

شریفی ادامه داد: این پویش در فرایندی بسیار دقیق با کمک دادستانی تهران و سازمان زندان‌ها آغاز شد که ما را در جریان کار خود قرار می‌دهند. در جریان آزادسازی زندانیان نیز خیرین می‌توانند در تمامی مراحل فرایند و روند آزادی حضور داشته باشند.

شهردار منطقه ۵ با اشاره به اینکه پیش‌بینی می‌شود در چهارمین دوره این پویش مشارکت بیشتری رقم بخورد، افزود: ما در شهرداری وظیفه پس از آزادی را برعهده داریم. بر همین اساس از ۱۴۰ نفر زنان آزاد شده در سنوات پیشین ۱۱۰ نفر نیز در مراکزی که توسط شهرداری آماده شده مورد حمایت اشتغال و حمایت معیشتی قرار گرفته‌اند.

شریفی با تاکید بر اینکه چهارمین دوره پویش در روز چهارشنبه هفته جاری و دو روز مانده به میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) در محل برج آزادی برگزار می‌شود، افزود: این پویش با حمایت بنیاد رودکی و مجموعه برج آزادی دوره‌های قبلی خود را طی کرده و در چهارمین دوره نیز برنامه‌های متنوعی از جمله اجرای ارکست سنفونیک ملی تدارک دیده شده و شاهد حضور هنرمندان، ورزشکاران و خیرین خواهیم بود، تا به این ترتیب علاقه‌مندان بخشی از مسئولیت اجتماعی خود را در جامعه ایفا کنند.

به گزارش ایسنا، در بخش دیگری از این نشست خبری، باقی‌پور، رئیس مرکز خدمات اجتماعی و مراقبت پس از خروج سازمان زندان‌ها گفت: این پویش در ابتدای امر مخصوص زندانیانی بود که محل سکونتشان در محدوده منطقه ۵ بود ولی پس از آنکه این پویش برگزار شد، توسعه پیدا کرد و تمام شهر تهران را شامل شد. پویش‌های گذشته هر ساله با رشد مناسبی نسبت به پویش قبلی برگزار شده است.

وی افزود: در سه پویش گذشته سه میلیارد و ۲۷ میلیون و ۴۴۳ هزار تومان مجموع کمکی بوده که توسط خیرین پرداخت شده است. تفاوتی که این پویش آزادی با سایر پویش‌ها دارد این است که زنجیره حمایت را کامل می‌کند.

وی ادامه داد: مجموع افرادی که در سه پویش گذشته خدمات دریافت کرده‌اند ۲۵۰ نفر بوده که ۱۴۰ نفر آزاد شده‌اند و ۱۱۰ نفر نیز از حمایت‌های اشتغال و معیشت استفاده کرده‌اند. همچنین از زندانیان آزاد شده ۲۷ نفر زیر ۳۰ سال، ۴۵ نفر بین ۳۰ تا ۴۰ سال، ۳۱ نفر بین ۴۰ تا ۵۰ سال و ۳۸ نفر بالای ۵۰ سال بوده‌اند.

باقی‌پور تاکید کرد: ۲۸ نفر از زندانیان زیر یک سال محکومیت خود را طی کرده بودند، ۳۵ نفر بین یک تا سه سال، ۳۶ نفر بین سه تا هفت سال و ۴۱ نفر بیش از هفت سال سابقه تحمل حبس را داشتند که این پویش منجر به آزاد شدن این زندانیان شدند.

وی ادامه داد: در سال ۹۸، ۳۶ نفر آزاد شدند که متوسط پرداختی برای هر زندانی ۱۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان در سال ۹۹، ۶۰ نفر با میانگین هر نفر ۲۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و در سال ۱۴۰۰، ۵۴ نفر با متوسط پرداختی ۳۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان آزاد شدند که به این ترتیب میانگین پرداختی سه دوره قبلی برای آزادی افراد ۲۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بوده است.

رئیس مرکز خدمات اجتماعی و مراقبت بعد از خروج سازمان زندان‌ها در پاسخ به سوالی درخصوص مبنای انتخاب مادران زندانی برای آزادی گفت: شبکه گسترده‌ای از همکاران ما اعم از مددکاران و شعبات اجرای احکام و کمیته صلح و سازش برای گرفتن تخفیف از شاکیان تلاش می‌کنند. بر همین اساس بسیاری از پرونده‌ها با پرداخت حدود ۳۰ درصد از بدهی حل و فصل می‌شود. زنانی که آزاد می‌شوند عمدتاً زندانیانی هستند که بدهی مالی دارند به نحوی که اگر بدهی را پرداخت کنند منعی برای آزادی از زندان ندارند. البته اولویت ما با مادران زندانی است.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

سرای امید | سایت خبرهای خوب